Településadatok

Helyrajzilag a Principális-csatorna völgyének keleti peremén terül el, a Zalai-dombság lejtőin. A település kelet-nyugati irányban keresztezi a 75-ös másodrendű főút, amelyre Nagykanizsa felől egy fontosabb, illetve több kisebb, a szomszédos településekkel összekötő mellékút kapcsolódik. Autóbuszok kötik össze Nagykanizsával, Zalaegerszeggel és Keszthellyel, továbbá a környező településekről érkező járatok is ide tartanak.

Jóllehet a település sem területét sem lélekszámát tekintve nem minősül nagynak, azonban adottságainak és infrastruktúrájának köszönhetően rendelkezik azzal, ami a biztonságos és kiegyensúlyozott életfeltételekhez szükséges minden korosztály számára – akár a helyben lakókat, akár a településen átutazókat, vendégeket illeti.

A településen található általános iskola és óvoda a 2012. évben külsőleg és belsőleg is teljesen megújult, a legmodernebb eszközök segítségével kiváló pedagógusok segítik a diákok fejlődését.

A fejlett technikai megoldások segítségével és az épület akadálymentesítésének köszönhetően a fogyatékkal élő gyermekek is teljes értékű képzést kaphatnak. Található Pacsán polgármesteri hivatal, a járási hivatal okmányirodája, mentőállomás, orvosi és fogorvosi rendelő is. Hamarosan kormányablak is nyílik.

Területi nagysága, népessége
Területe: 22,70 km2
Népessége: 1715 fő